Undgåelsesstrategier jeg ikke anbefaler

Undgåelsesstrategier jeg ikke anbefaler

En vej ud af sukkerafhængighed og dårlige vaner er for mange at erstatte den uønskede vane med en mere kaloriefattig vane.

Så trangen til chokolade eller en ostemad bliver overført på noget andet f.eks:

  1. En ekstra kop kaffe

  2. En ekstra cigaret

  3. Tyggegummi eller gajoler

  4. Pepsi max

  5. Shopping

  6. Instagram

Ovenstående har alle det til fælles, at de aktiverer vores belønningssystem og det vil sige, at vi får en lille dopamin- belønning ved tanken om, at vi snart skal have dem. 

Den lighed er det der gør, at vi ofte erstatter det ene med det andet. Vi får det samme lille rush - og vores afhængighed af at skulle "noget" er blevet dække (for nu) 

Så hvad er problemet? 

Problemet er, at du på den måde kan cykle mellem forskellige ting du er afhængig af i årevis, uden nogensinde at bryde fri af din afhængighed og den uro det giver at have lyst til "Noget".

Og hånden på hjertet- hvis din primær-ting er spisning. Hvor længe holder det så at erstatte spisetrangen med noget andet? 

I stedet arbejder jeg med at få bugt med den afhængighed der giver dig uro og trang til "noget".  Det giver ikke bare en normaliseret vægt, men også ro i hovedet.  

Som Winnie beskriver, er det dejligt at få styr på spisningen - men at få ro i hovedet er en sidegevinst vi ofte overser ❤️

"Mit mål med forløbet var at mindske og på sigt stort set undgå overspisninger. Få et mere naturligt forhold til mad, så tanker omkring mad ikke fylder hele min hverdag.

Det er i den grad lykkes"

Kh Ditte

Hjælp til overspisning
Mettes aha oplevelse - når overspisningerne egentligt bare var dårlige vaner