Mettes aha oplevelse - når overspisningerne egentligt bare var dårlige vaner

Overspisning dårlig vane

Mette havde længe ledt efter den psykiske grund til, at hun var fanget i hyppige overspisninger. Men hun blev ved med at lande på, at hun faktisk havde det godt, IKKE gik og var lidt trist, ikke havde svært ved at behandle sig selv ordentligt ellers,  eller havde traumer i sin fortid der kunne forklare overpisningerne. 

For Mette var der en langt simplere forklaring

Da hun startede på "Successful Eating" og endeligt så den rette sammenhæng kunne hun med redskaberne fra kurset ændre sin spisning over de næste 8 uger.

"Det er simpelthen en aha oplevelse for mig for alvor at forstå at overspisninger blot kan være gentagelser af spiseadfærd, der så bliver vaner som så er blevet decideret afhængighed, fordi den vej i hjernen er blevet gået så mange gange at det er blevet en motor-vej, go to vejen. Jeg mener, i lang tid har jeg kun hørt historier om trøstespisning, spise af kedsomhed og altså spise på følelser. Jeg spiser bestemt også på følelser, men har haft svært ved at genkende dette ved langt de fleste af mine overspisninger. Jeg har følt at jeg skulle lede efter hvad der var galt og granske mine følelser, og at der var noget jeg overså når jeg ikke kunne finde disse følelser. Så det ringer virkelig en klokke og gør det mere simpelt for mig, at forstå at når jeg tager 3 gange til aftensmad eller spiser sødt hver aften, så behøver det ikke være pga. Følelser. Men blot fordi det er blevet en meget stærk vane. Det man øver sig på/gentager bliver man god til, her gentaget at spise sødt hver aften og derfor trænet min hjerne til netop dette adfærdsmønster. Det gør det på en måde også mere simpelt for mig at forstå den ændring og det stykke arbejde der skal til for at forandringer kan ske."

Selvom spisning er kompleks - eller måske netop derfor er det min målsætning at gøre arbejdet med spisningen konkret. 

Du kan få nok så mange indsigter og spændende erkendelser uden, at din spisning rokker sig en tøddel.

For at skabe varige ændringer i dit spisemønster skal det gøres konkret og håndterbart.

Du skal lære præcis, hvordan du konkret omsætter dine problemområder til nye vaner du er stolt af. Det kræver at du lærer at omsætte indsigter til konkrette målsætninger og handling.

Jeg guider dig igennem hele processen på onlineforløbet "Successful Eating" 

Når vi starter op, starter 6 uger, hvor du bliver guidet igennem en proces, hvor du først lærer at finde frem til de reelle grunde til, at du spiser for meget - og så lærer konkrete værktøjer til at ændre dine spisemønstre. 

kh Ditte

Undgåelsesstrategier jeg ikke anbefaler
Behandling af sukkerafhængighed eller afhængighed af mad