Charlotte; fra daglige overspisninger til stabil spisning på 6 uger.

Charlotte; fra daglige overspisninger til stabil spisning på 6 uger

Da Charlotte startede på "Få krammet på sin sukkertrang" havde hun faktisk lige tabt sig og var tilfreds med sin vægt for første gang i lang tid. 

Hun skrev sådan her: 

Det er blot 1 måned siden, at jeg vejede 4 kg mere. Og blot 4 måneder siden, at jeg vejede 10 kg mere. Og - ja - jeg har tidligere flere gange for en meget kort stund været nede på den vægt, som jeg har i dag

For Charlotte havde svært ved at spise, uden at miste kontrollen. Det betød i praksis, at hun havde tabt sig ved kun at spise 1 gang i døgnet. For hun havde opdaget, at hvis hun ventede med at spise til om aftenen, så kunne hun klare dagens (over)spisning der - uden at tage på. 

Så selvom hun havde løst sit vægtproblem, så var mad og spisning blevet et område hun også frygtede. For hun vidste, at når hun først begyndte at spise, så røg kontrollen ofte fuldstændigt. 

Så det faldt faktisk ikke i helt god jord, da jeg anbefalede Charlotte at stabilisere sin spisning ved at indføre 3 faste. hovedmåltider.  For Charlotte var der nu meget større risiko for at overspise, men hun gik med til at teste om det virkeligt ville hjælpe hende til at stoppe overspisningerne, hvis hun øvede sig i at spise stabile måltider i normale mængder. Hun var modig og trodsede angsten for kontroltabene og kastede sig ud i at spise 3 hovedmåltider hver dag.

Hun blev faktisk så grebet af at lære at kunne spise lidt lækkert og stoppe igen, at hun udvidede øvelsen.

Midtvejs skrev hun: 

I går aftes købte jeg en pose bland-selv-slik med mine tre yndlingsting. Jeg synes selv, at jeg fyldte forholdsvis meget af hver i posen, men da etiketten blev udskrevet var der kun for 34 kroner. Tidligere har lidt slik til aftenen kostet minimum 45kr, så selv dette viser vel, at jeg har ændret mig.

Slikket blev hældt op i skålen med nogle chokolader... Nej, vent lige >>> Lad mig starte med at sige, at jeg slet ikke spiste noget af slikket på vej hjem fra SuperBrugsen. Jeg havde ikke engang lyst til det!!! Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt slik uden at nipse af det på vejen hjem (eller lige komme til at købe en pose til mig selv og hjemturen...)

Nå, men slikket blev fyldt op i skålen - uden at jeg spiste noget af det! Pga chokoladerne så kunne alt slikket ikke være i skålen, så jeg tog nogle af chokoladerne og lagde i bland-selv-posen sammen med resten af slikket - uden at jeg spiste noget af det! Lidt senere blev jeg enig med mig selv om, at slikskålen var lidt for vulgær og overfyldt, så jeg fjernede mere af slikket og lagde det tilbage i bland-selv-posen - uden at jeg spiste noget af det!

Efter aftensmaden havde jeg valgt at jeg måtte spise 3 stykker slik - hvilket jeg gjorde, men uendeligt langsomt og med stor nydelse (normalt kører jeg det jo bare ned). Ingen dårlig samvittighed >>> og ingen cravings efter mere slik..!!!

Jeg spiser for øvrigt fortsat 3 hovedmåltider.

Der blev øvet og trænet - også med skumbananer 😜

Og da vi sluttede inden jul, skrev Charlotte sådan her: 

Jeg har læst hele min tråd igennem et par gange - og smiler, når jeg læser min frygt for at slippe mit kontrollerede faste-liv, som trods alt hjalp mig med at komme ned i vægt, men ikke fjernede min ubændige overspisningstrang (blot begrænsede den til aftentimerne) og konstante tanker om mad og slik.

Jeg var meget tæt på at droppe ud, da du skrev, at jeg skulle lære at spise 3 hovedmåltider, for det kunne jeg bare slet ikke se ville komme til at ske på daværende tidspunkt. Ja, jeg gjorde mig virkelig mange tanker og følte slet ikke, at du havde forståelse for mit problem (står og griner ad mig selv).

Jeg havde da slet ikke forestillet mig, at jeg ville gå julen i møde i år uden at have overspist de lækre sager adskillige gange på nuværende tidspunkt. Og da slet ikke at jeg ville gå julen i møde uden konstant at tænke på, hvad jeg kunne proppe i munden, føle skyld, faste en ekstra dag, >>> sikke et skråplan

TAK - og God Jul ❤️

Som du kan se er det ofte en rejse at ændre sin spisning. Ikke hele tiden en spa-oplevelse, men hvis du tør klø på og arbejde med det der er svært, så er det imponerende, hvad der kan ske på 6 uger af dit liv. 

kh Ditte

"Nu har jeg en frihed ift mad, som jeg ikke har haft i mange år."
Ting du ikke skal acceptere