Er faste noget for dig?

Er faste noget for dig?

Der er efterhånden en del studier der viser at faste kan have mange sundhedsfremmende effekter. 

Så er det en god idé for dig at faste? 

Det kommer an på flere ting. Hvis du læser om faste, så vil du nok have opdaget det frarådes at faste, hvis man har en spiseforstyrrelse. 

Så hvis du overvejer om du skal kaste dig ud i faste-livsstilen, så skal du vide at der er nogle faldgrupper, hvis du har overspisninger eller stærk sukkertrang. 

  • For nogle bliver fasten en fribillet til at spise en masse usundt som belønning efterfølgende (du spiser mindre, men mere usundt)

  • For nogle trigger faste overspisninger

  • For nogle der allerede er stressede kan faste skubbe kroppen over kanten til yderligere stress og angst. 

For andre fungerer faste super godt og er du en af dem, så skal du bare gøre det der fungerer for dig. Men ved du med dig selv, at du enten er stresset pt, eller at du har tendens til overspisninger, så skal du være meget opmærksom på, hvad faste gør ved din krop og spisning, hvis du vælger at afprøve det. 

For Charlotte der deltog på "Få krammet på din sukkertrang" over julen i år, stod det klart, at selvom hun tabte sig ved faste, triggede fasten også daglige, store overspisninger. 

Hun skrev sådan her da hun afsluttede forløbet: 

"Jeg har læst hele min tråd igennem et par gange - og smiler, når jeg læser min frygt for at slippe mit kontrollerede faste-liv, som trods alt hjalp mig med at komme ned i vægt, men ikke fjernede min ubændige overspisningstrang (blot begrænsede den til aftentimerne) og konstante tanker om mad og slik.

Jeg var meget tæt på at droppe ud, da du skrev, at jeg skulle lære at spise 3 hovedmåltider, for det kunne jeg bare slet ikke se ville komme til at ske på daværende tidspunkt. Ja, jeg gjorde mig virkelig mange tanker og følte slet ikke, at du havde forståelse for mit problem (står og griner ad mig selv).

Jeg havde da slet ikke forestillet mig, at jeg ville gå julen i møde i år uden at have overspist de lækre sager adskillige gange på nuværende tidspunkt. Og da slet ikke at jeg ville gå julen i møde uden konstant at tænke på, hvad jeg kunne proppe i munden, føle skyld, faste en ekstra dag, >>> sikke et skråplan"

Hvis du ved med dig selv, at du kunne være en, hvor faste ville udløse overspisninger, så er faste heldigvis ikke den eneste vej til vægttab. 

Du kan vælge at lære at spise stabilt, sundt og i mindre mængder i stedet - og på en måde der ikke trigger uhensigtsmæssig spisning for dig. 

Sidstnævnte er det "Successful Eating" kan lære dig.

kh Ditte

Det skal jo også være hyggeligt
Det du gør, efter du har spist for meget