Det du gør, efter du har spist for meget

Det du gør, efter du har spist for meget

Ok lad os se på de situationer, hvor du får spist for meget- eller får spist noget usundt. 

Jeg vil vove at påstå, at det du gør efterfølgende faktisk er det mest afgørende

Lad mig forklare hvorfor.

Jane er på barsel og fik mødregruppen på besøg igår. Hun er på kur, så hun havde bevidst valgt, at der ikke var noget kage, men havde i stedet bagt et sundt bananbrød. Det hun ikke havde regnet med var, at Louise tog en bradepande med drømmekage med (iøvrigt Janes absolut favoritkage). Det kunne Jane ikke stå for, så hun endte med 2 store stykker kage - og en masse dårlig samvittighed. 

Nu står Jane overfor et valg. Hun har allerede spist for meget kage- men det hun gør efter kagen er afgørende.

Nu kan Jane nemlig: 

1. Tænke, "nu er det hele ødelagt", og overspise resten af dagen - måske endda resten af ugen og så gå på kur igen mandag. 

2. Tænke "æv, det var ikke lige planen, men sket er sket", og så ellers spise aftensmad som sædvanligt og tilgive sig selv for kagen. 

Som du måske nok kan se, så kan 2 stykker kage være peanuts ved siden af alt det Jane kan nå at spise mellem fredag formiddag og mandag. Hvis hun vælger løsning 1.  Derfor ender kagen med at blive en trigger, men absolut ikke hendes største problem. 

Vælger hun derimod løsning 2. så er kagen et meget lille fejltrin i det store billede, og over en uge slet ikke et problem. 

Det er selvfølgelig lettere sagt, end gjort at lære at vælge nr 2 som din default løsning. Men det kan læres, og du får strategierne på "Få krammet på din sukkertrang", som iøvrigt også lærer dig, hvordan du undgår at overspise, selv når du får tilbudt din yndlingskage. 

Du kan komme med her

kh Ditte

Er faste noget for dig?
Du kan ikke tælle kalorier OG normalisere din spisning