Hvorfor cheat days kan fastholde dig i overspisninger

cheatdays overspisning

Behovet for en cheat day kan virke ganske fornuftigt. 

Ideen er, at hvis du er på en kur hvor din spisning føles sur i hverdagene, så har du brug for en dag en gang imellem, hvor du kan give den gas med alt det du ikke må få normalt. 

Men cheat days er et rødt flag i min bog. 

For hvad betyder de egentligt? 

De betyder at: 

  • Din normale spisning er så sur og restriktiv at du har brug for pauser
  • At du føler en masse afsavn de fleste dage
  • At du med dine cheat days vedligeholder en meget ustabil spisning, hvor du svinger mellem at være meget restriktiv - og at overspise (nu godt nok planlagt)

Jeg er jo fortaler for, at du aldrig skal starte en kostomlægning du ikke har lyst til at følge resten af dit liv. Så allerede her dumper den plan der må inkludere cheat days for at holde den ud. 

Det betyder ikke, at du skal snydes for alle de godter du normalt klumper sammen på dine cheat days. Men en langt mere langtidsholdbar plan er, at inkludere godterne i din hverdagsspisning. 

Hvordan ser det ud? 

Det betyder at du spiser en god og sund kost alle dage, men du inkluderer en is her, noget chokolade der, eller noget pizza. Forskellen er, at du både øver dig i at inkludere lidt lækkert alle dage, men du øver dig også i at kunne spise mindre mængder af det, nyde det - og så stoppe igen. 

Jeg har endnu ikke mødt en der ikke føler at denne tilgang giver en lang større følelse af frihed, nydelse og ro i hovedet.   

kH Ditte

Du kan ikke hade dig selv slank
Trøstespisning, stressspisning og alle de andre, som du måske er træt af