Det koster at spise for meget

Det koster at spise for meget

I fredags spurgte jeg, hvor mange der vidste, at de ville overspise i weekenden. Nu er det selvfølgelig målt blandt dem der følger min profil på Instagram, men der var kun 8% der sagde NEJ. Så 92% vidste enten sikkert ,at de ville komme til at overspise, eller frygtede, at de ville.

I en tid med mange stressfaktorer. Så er det sådan set ikke overraskende, at mange tyer til trøst fra maden.

Men prisen for den type trøst kan være ret høj.  For at spise mere end din krop har behov for er ikke gratis.  

Det koster faktisk på en del fronter.  

Den åbenlyse er jo sundheden og dit generelle velvære der lider under for meget, eller for usund mad. Det kan være i det små med halsbrand, eller manglende energi. Men det kan også være i det større, når vi udvikler livsstilssygdomme over tid.   

Men overspisning rammer ikke kun det fysiske velbefindende. Overspisning tærer desværre også på selvværdet over tid - ofte fordi overspisningerne udløser skam og selvbebrejdelser, der også over tid kan bygge sig op og til sidst føles så massivt at det går ud over hverdagsglæden. 

Det sidste punkt er mere lavpraktisk og fylder mere for nogle end for andre. Men at  spise mere end du har behov for rammer Pengepungen. Det er rigtigt dyrt at købe mad- og at købe mere mad end du reelt har behov kan mærkes økonomisk.  

De fleste af os føler os rigeligt pressede pt, så jeg vil aldrig anbefale dig at prøve at få styr på overspisningen ved at forbyde dig selv alt muligt, eller spise mindre end du har behov for.

Men du kan lære at spise dig mæt og tilfreds og så stoppe der. Det er det de fleste trives bedst med, både fysisk og psykisk.  

Jeg lærer dig hvordan på onlineforløbet “Successful Eating” 

Kh Ditte 

Skuffelse og overspisning
Skal jeg tabe mig, hvis jeg er glad for min krop