Skal jeg tabe mig, hvis jeg er glad for min krop

1

Jeg fik et rigtigt godt spørgsmål for nylig.  

Det var fra Pernille der fortalte, at hun er sund og rask og helt tilfreds med sin krop, når hun spejler sig nøgen. Men hun vejer mere end hun føler hun burde. Hendes spørgsmål gik derfor på om hun skal tage sig sammen og endeligt få tabt de kilo, eller om hun skal give slip på ideen om at veje mindre? 

I Pernilles tilfælde var jeg ikke i tvivl. Hun er sund og er glad for det hun ser i spejlet. Der synes jeg simpelthen ikke der er nogen grund til at ændre noget der allerede fungerer  

Men der er også andre tilfælde, hvor man kan være i tvivl.  

Hvad hvis ens krop mistrives under for meget vægt og /eller for usund mad. Men når man ser sig i spejlet er man glad for det man ser?  

Det er jo altid en individuel opvejning. Personligt vil jeg altid sætte helbred før udseende. Så her vil jeg anbefale, at man arbejder med sin spisning, så man kan få en sundere krop der kan holde mange år endnu. 

Så er der dem der er sunde og raske, men ikke trives med mentalt med nogle ekstra kilo. 

Jeg synes ikke der er nogen skam i at have en præference, når det handler om hvad man bedst kan lide at veje.  

Men målet må igen være sundhed over udseende. Altså ved at tabe sig på en måde der er god for en både fysisk og mentalt. For vores sundhed er i høj grad også udgjort af vores mental sundhed. Derfor vil jeg fraråde dig at tabe dig ved at gå på slankekur. For går du på en kur er oddsene for at du ender med både at overspise og have skrammer på selvværdet statistisk set højere, end for at du ender med din ønskevægt.  

Usund og utilfreds? 

Skrænter dit helbred og er du utilfreds med det du ser i spejlet. Ja så giver det jo god mening at gøre noget ved det. Men læs ovenstående svar. For målet må altid være, at du ender ud med bedre helbred både mentalt og fysisk.  

For dig der sidder og gerne vil ændre dine spisevaner på en blid måde, så du gradvist luger ud i de uhensigtmæssige vaner der gør dig syg og ked af det du ser i spejlet. Så har jeg netop lanceret et helt nyt format af mit onlineforløb. 

Det hedder "Successful Eating" og for at give dig de bedste muligheder for at nå i mål følger jeg dig i 6 måneder, hvor du har mulighed for at stille mig direkte spørgsmål via webinarer hver 14. dag. Vil du lige lære min metode lidt bedre at kende først, så kan du downloade min giveaway 25 minutter video om min metode først 

TIl Succesful Eating forløbet

TIl GIveaway: 25 minutters video

kh Ditte