Skal jeg tabe mig, hvis jeg er glad for min krop

Kvinde der er glad for sin krop men er tyk

Jeg fik et rigtigt godt spørgsmål for nylig.  

Det var fra Pernille der fortalte, at hun er sund og rask og helt tilfreds med sin krop, når hun spejler sig nøgen. Men hun vejer mere end hun føler hun burde. Hendes spørgsmål gik derfor på om hun skal tage sig sammen og endeligt få tabt de kilo, eller om hun skal give slip på ideen om at veje mindre? 

I Pernilles tilfælde var jeg ikke i tvivl. Hun er sund og er glad for det hun ser i spejlet. Der synes jeg simpelthen ikke der er nogen grund til at ændre noget der allerede fungerer  

Men der er også andre tilfælde, hvor man kan være i tvivl.  

Hvad hvis ens krop mistrives under for meget vægt og /eller for usund mad. Men når man ser sig i spejlet er man glad for det man ser?  

Det er jo altid en individuel opvejning. Personligt vil jeg altid sætte helbred før udseende. Så her vil jeg anbefale, at man arbejder med sin spisning, så man kan få en sundere krop der kan holde mange år endnu. 

Så er der dem der er sunde og raske, men ikke trives med mentalt med nogle ekstra kilo. 

Jeg synes ikke der er nogen skam i at have en præference, når det handler om hvad man bedst kan lide at veje.  

Men målet må igen være sundhed over udseende. Altså ved at tabe sig på en måde der er god for en både fysisk og mentalt. For vores sundhed er i høj grad også udgjort af vores mental sundhed. Derfor vil jeg fraråde dig at tabe dig ved at gå på slankekur. For går du på en kur er oddsene for at du ender med både at overspise og have skrammer på selvværdet statistisk set højere, end for at du ender med din ønskevægt.  

Usund og utilfreds? 

Skrænter dit helbred og er du utilfreds med det du ser i spejlet. Ja så giver det jo god mening at gøre noget ved det. Men læs ovenstående svar. For målet må altid være, at du ender ud med bedre helbred både mentalt og fysisk.  

kh Ditte

Det koster at spise for meget
Grubler du dig først ned i et hul - For så at hive dig op igen med noget at spise?