Er dine cravings i virkeligheden abstinenser?

 Er dine cravings i virkeligheden abstinenser?

Vidste du at nogle cravings faktisk er abstinenser? 

De fleste af os spiser lidt anderledes i sommerferien. Måske får vi lidt flere is, mere vin eller chips. 

Det er sådan set helt fint og helt normalt. 

Men det kan blive problematisk, hvis du har svært ved at stoppe igen, når ferien er slut. 

Så hvad er det der sker? 

Der sker det, at din krop lynhurtigt kan blive afhængig af din feriespisning og derfor begynder at crave en højere grad af stimulering fra fx sukker, salt og fedt. 

Så hvis du pludseligt stopper strømmen af lækkerier og tænker, at nu vil du gå tilbage til din normale, sunde hverdagsspisning. Så vil du højst sandsynligt opleve at blive ramt af abstinenser. 

Du er blevet afhængig af din usunde ferie-spisning, hvad gør du nu? 

1. Giver du efter for dine cravings og trækker feriespisningen ind i hverdagen vil du højst sandsynligt opleve, at dine abstinenser og cravings klinger af kortvarigt for så at vende tilbage med fornyet styrke. Du fodrer altså en afhængighed der kommer mere og mere ud af kontrol. 

2.Et andet hyppigt alternativ er en detox. Du føler måske, at den eneste måde at slippe for den afhængighed du mærker er ved at styre i en stor bue uden om alt der kan trigge din spisetrang. Men en detox trigger ofte et overfokus på mad og derefter overpisninger og kontroltab.

I stedet for at ende i ekstremerne alt eller intet, så vil jeg gerne gerne lære dig at at håndtere afhængigheden på en måde, så har en plan klar, når du kan mærke at din spisning er skredet lidt og dine cravings begynder at hive i dig.

Ved at kende til afhængighed og lære metoder til blidt at styre din spisning tilbage til hverdagsvanerne, vil du opleve, at du kan nyde dine ekstra ferie-is, uden at din spisning eller vægt løber af sporet hverken under eller efter ferien.

Jeg lærer dig hvordan skridt for skridt på Successful Eating-onlineforløbet

kh Ditte

Slankekurenes forbandelse
Hvorfor du ikke skal være sulten for at tabe dig