Kan du tage på af at spise for lidt?

Kan du tage på af at spise for lidt?

Hvis jeg havde fået en 10’er for hver kvinde der har fortalt mig, at hun har det bedst med sig selv, når hun ikke har spist sig helt mæt.. Mellem os, så var det blevet til en større formue.

For de fleste af os er vokset op med et slankekursmindset der fortæller os, at vi gør det rigtige, når vi spiser så lidt som muligt.

Det er (selvfølgelig) super problematisk, for hvad sker der, når vi underspiser til måltiderne?. For mange sker der det, at de bliver sultne igen lynhurtigt.

Og nu kommer vi til problemet ved ikke at spise sig mæt til hovedmåltiderne. For når du underspiser til dine hovedmåltider, så er der en reel øget risiko for, at du ender med at (over)spise i langt mere usunde snacks mellem måltiderne.

Det er jo egentligt ikke overraskende. Jeg tror vi alle kender til hvor fristende en supermarkedstur kan være, når vi er sultne. Men forestil dig, at du næsten altid går og er småsulten (i dine “gode” perioder)

Jeg kan næsten love dig, at på et tidspunkt vil din krop og dine cravings tage over og du vil ende med at overspise for at få fyldt depoterne op.

– Og det er grunden til at så mange tager på, fordi de tror, at de skal spise alt, alt for lidt.


Løsningen findes i den gylde middelvej:

  • At aflære alle de slankekursstrategier, som ender med at spænde ben for dit vægttab

  • Tillære nye strategier, så du med ro i maven kan spise dig mæt til måltiderne, fordi du ved, at måltidet ikke efterfølges af overspisninger, eller evig småspisen.

kh Ditte


Hvorfor du ikke skal være sulten for at tabe dig
Den virkelige grund til, at du ikke kan stoppe med at spise