Den virkelige grund til, at du ikke kan stoppe med at spise

Den virkelige grund til, at du ikke kan stoppe med at spise

I dag handler det om sukkerafhængighed, og vigtigst, hvorfor det egentlig ikke handler så meget om den gode smag, eller hvor godt du kan lide chokofanter.

Jeg ved godt, hvad du tænker. Du er så vild med mad, at du ikke kan lade være med at spise alt for meget, så selvfølgelig handler det om maden.

Men nu skal du høre, hvad der reelt sker, når du spiser sukker.

Når du spiser sukker, frigiver det stoffer i din hjerne. Neurotransmittere, der er forbundet med nydelse og belønning. Så når du spiser sukker, får du et lille sus af velvære. Det er derfor, du bliver ved med at spise sukker. Fordi det føles godt.

Men problemet er, at sukker ikke er en bæredygtig kilde til nydelse. Det er et quick fix, der ikke holder, og for det ikke skal være løgn, så skal du over tid spise mere og mere sukker, for at opnå samme følelse af velvære.

Og det er sådan, man bliver afhængig af sukker og ender i overspisninger.

Men her er pointen: Det handler egentlig ikke om sukkeret. Det handler om den måde, sukker får dig til at føle på.

Sukker er en måde at regulere dine følelser på. Når du føler dig stresset, ængstelig eller bare når du keder dig, så kan sukker give dig en midlertidig følelse af lettelse.

Og det er derfor, det er så svært at bryde afhængigheden. For sukker er ikke bare en fysisk afhængighed. Det er også en følelsesmæssig afhængighed.

Så hvad kan du gøre?

Det første skridt er at forstå, at det ikke handler om maden. Det handler om den måde, maden får dig til at føle på.

Når du har forstået det, kan du begynde at arbejde på andre måder at regulere dine følelser på. Du kan dyrke motion, meditere eller tilbringe tid sammen med dine nærmeste.

Og du kan også begynde at udfordre dine tanker om sukker.

Når du føler trang til at spise sukker, så spørg dig selv, hvorfor du har det sådan. Er du virkelig sulten? Eller forsøger du i virkeligheden at fjerne en ubehagelig følelse?

Efterhånden som du begynder at forstå dine triggere, kan du begynde at udvikle sundere copingmekanismer.

Det er ikke let, men det er muligt. Og jeg kan hjælpe dig.

Jeg har udviklet kurset Successful Eating, til dig der gerne vil bryde din sukkerafhængighed og lære at spise på en måde, så du får det godt i din krop og med dig selv.

kh Ditte

Kan du tage på af at spise for lidt?
Hvordan Kristina fik success med sit vægttab