Førstehjælp, hvis du har lyst til at overspise i dag

Førstehjælp, hvis du har lyst til at overspise i dag

Jeg skriver til dig i dag, fordi jeg ved, at vi alle nogle gange har lyst til at overspise. Der kan være mange grunde til, at vi har det sådan, men det er vigtigt at huske, at det ikke altid handler om mad.

Nogle gange opstår trangen til at overspise, fordi vi føler os stressede, ængstelige eller kede af det. Vi griber måske ud efter mad som en måde at trøste os selv på, eller dulme vores følelser. Men hvad vi ofte ikke tænker over i situationen er, at overspisning kun vil få os til at føle os værre tilpas i det lange løb.

Når du har overspist, føler du dig måske skamfuld eller væmmes ved dig selv. Du kan også helt konkret føle dig fysisk syg.

– Alle disse følelser kan gøre det endnu sværere at håndtere den oprindelige stressfaktor, der i første omgang udløste trangen til at overspise.

Så hvis du har lyst til at overspise i dag, vil jeg opfordre dig til at stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvorfor har jeg det sådan? Hvad er den underliggende følelse, som jeg prøver at undgå/dulme?

  • Hvordan vil jeg have det om en time, hvis jeg overspiser lige nu? Vil jeg få det bedre, eller vil jeg bare få det værre?

  • Kan jeg komme i tanke om nogle andre måder, jeg kan håndtere mine svære følelser på? Kan jeg tale med en ven, gå en tur eller lave en anden aktivitet, som jeg godt kan lide?

Hvis du kan, så prøv ikke at spise på dine følelser i dag. Jeg lover, at du bliver stolt af dig selv, når det lykkes

Hvis du føler, at du ikke kan lade være med at overspise i dag, er det okay, skæld endeligt ikke dig selv ud, nogle gange er det simpelthen for svært

Det vigtigste er, at du er opmærksom på, hvad der sker i situationen, og arbejder med dine spisemønstre ud fra dit unikke udgangspunkt. Det lærer jeg dig hvordan du gør på Onlineforløbet Successful Eating

Så hvis du gerne vil ud på den anden side og stoppe med at overspise, men føler, at du mangler værktøjerne, så vil jeg opfordre dig til at tjekke programmet Successful Eating ud. Programmet vil give dig præcis de værktøjer, du har brug for til at overvinde din overspisning og begynde at leve et sundere og gladere liv.

Jeg håber, at spørgsmålene hjælper! Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Pas godt på dig selv,

kh Ditte

Når "normal" spænder ben for dit vægttab
Lise knækkede vægtkoden