Det vi kan lære af de unge kvinder!

to helt unge kvinder snakke om deres kroppe

Jeg var nede og træne her til morgen og overhørte to helt unge kvinder snakke om deres kroppe.

Der stod de; helt unge, smukke og så faste i kødet som de nogensinde bliver - og fortalte hinanden om alt det de gerne ville ændre ved sig selv. En ville gerne tabe sig på overarmene, mens den anden følte at hendes hofter var for brede.

Du kender nok samtalerne og måske kender du også til at stå, som mig, og være ældre og tænke; “STOP, se jer i spejlet, I er så smukke, som I er”.

Det der gør sådan en samtale ekstra skadelig er det, den slags snakke kan sætte gang i.

Lad os lige se på, hvad der kan ske hvis de to unge kvinder vælger at går på kur for at tabe sig.

De skal nemlig være forsigtige, for slankekure kan ofte føre til overspisning og vægtøgning. Altså det modsatte af hvad de ønsker sig. Men det er fordi slankekure ofte sætter gang i en ond cirkel, vi kan kalde det slankekur - overspisnings cyklussen.

Sådan fungerer det: Du starter med at begrænse dit kalorieindtag. Det gør dig sulten, og du begynder at få mere lyst til usunde fødevarer. Til sidst giver du efter for din trang og får et ædeflip. Efter overspisningen føler du dig skyldig og skamfuld, så du siger til dig selv at du skal stramme op og begynder at begrænse kalorierne igen. Og cyklussen gentager sig.

Mange kvinder er startet på første slankekur dengang de var som de to unger kvinder. De skulle egentligt ikke tabe ret meget, men i stedet for at tabe sig udløste slankuren år med svingende spisning og vægt.

Hvis det er dig, så er der 2 ting du kan lære af denne historie:

  1. Værdsæt det du har (også selvom du ikke er perfekt, for hvem er?)

  2. Det bedste du kan gøre for dig selv at stoppe med at gå på nye slankekure og begynde at fokusere på at komme ud af den onde cirkel af slankekure og overspisninger.

Kh Ditte


Lise knækkede vægtkoden
Er du for optimistisk?