Vaner er situationsafhængige- derfor er det vigtigt for din spisning

Vaner er situationsafhængige - og hvorfor det er vigtigt for din spisning

Jeg har fået nyt træningscenter og som noget jeg ikke har oplevet før, har de ikke automatisk sluk i bruseren. Det skulle man jo ikke tro var en særligt udfordrende ting, men det har vist sig, at et helt liv med svømmehalsbrusere der selv slår fra sidder dybt i mit system. For jeg har haft utroligt svært ved at lære at slukke efter mig 🤪 I starten var det helt grelt, der efterlod jeg simpelthen bruseren uden at slukke. Ikke af ond vilje, men det strejfede mig først at jeg havde glemt noget, da en anden kvinde gik hen og slukkede efter mig 

Efterhånden blev det bedre. Jeg havde en periode hvor jeg gik ud af bruseren, for så at vende om og slukke.  

Og efter et  par ugers tid huskede jeg det uden problemer. 

Så hvorfor kan det være så svært at gøre noget ude,  der er så utroligt nemt hjemme hos mig selv?

Fordi vaner er lokations-afhængige. 

Det betyder, at det der er nemt for dig hjemme kan være svært på arbejde - og omvendt. Faktisk kender jeg ikke så få kvinder der oplever, at deres spisning ændrer sig markant når de f.eks besøger familien. Som havde de sat sig ind i en tidsmaskine bliver de først tilbage i tiden til en anden spisning og det virker som om de bare samler op, hvor de slap. 

Det kan være dybt frustrerende, for nu havde de måske lige fået styr på ikke at overspise til måltiderne og så kan et weekendbesøg hjemme slå dem helt tilbage til start (eller sådan føles det) 

Men det er heldigvis ikke sådan at alt hvad de har øvet sig i hjemme hos sig selv er tabt. Det de har lært hjemme er stadig indlært. Men de har lige opdaget, at fordi vaner også afhænger af HVOR man er og HVEM man er sammen med, så skal de tænke besøg hos familien som en særlig situation, hvor de nye vaner også skal indøves. 

 kh Ditte

Det du ikke får at vide om Mindfull Eating
Det “hvorfor” der gemte sig bag overspisningerne