Hvorfor bliver du ved med at overspise, selvom du ved det er skidt for dig?

Hvorfor bliver du ved med at overspise, selvom du ved det er skidt for dig?

Jeg plejede at undre mig over hvorfor jeg blev ved med at overspise. Jeg vidste hvor skidt det var for mig og hvor dårligt jeg fik det bagefter, og alligevel blev jeg ved med at gøre det.

Jeg var sindssygt træt af mig selv.

Hvorfor lærte jeg ikke af mine fejl?

Det var indtil jeg anerkendte en vigtig ting. 

Nemlig, at en overspisning giver en fantastisk følelse lige før – og lige efter. En opstemthed, og en nærmest sitrende glæde og forventning. 

Jeg kan huske turene i kiosken, dengang jeg overspiste. Det forbudte, men også forventningen og den forløsning og glæde jeg vidste jeg ville opleve de første minutter efter jeg rev slikposerne op derhjemme. 

Det er en følelse man kan blive afhængig af. For hvad trænger vi mest til, når vi er triste, eller stressede? Et humørskift. Det lærer hjernen lynhurtigt at vi kan få gennem en overspisning og det er det der gør overspisningen så ekstremt tiltrækkende. 

Det er derfor du ikke bare kan tage dig sammen og stoppe med at overspise.

For har du i mange år brugt mad til at regulere dit humør, så skal der læres nye strategier, hvis du vil bryde afhængigheden af at booste humøret med sukker. 

Det er grunden til, at jeg på Successful Eating forløbet taler om sukkerafhængighed. For hvis ikke vi ærligt anerkender, at vi bliver hooked på dét sukkeret og maden giver os, så er mønstrene meget svære at bryde. 

kh Ditte

Det “hvorfor” der gemte sig bag overspisningerne
Leder du efter tilfredsstillelse alle de gale steder?