Ædeflip, madorgier og overspisninger- er der forskel?

Ædeflip, madorgier og overspisninger- er der forskel?

Jeg taler tit om overspisninger.

Men hvad er en overspisning egentligt - er det et madorgie, et ædeflip eller noget helt andet?.

“Kært” barn har mange navne. Det madorgier, ædeflip og overspisninger har til fælles er den følelse man får, når man spiser og ikke kan stoppe igen.

For det er følelsen du reagerer på. Og det er følelsen der kan få dig til at spise endnu mere af bar opgivenhed. Eller stramme så meget op, at du ender i en ond cirkel af restriktioner og overspisninger.

Det betyder, at en overspisning for nogle kan være en rulle Mariekiks med smør, en liter is og en plade chokolade. Mens andre ikke på samme måde spiser meget store mængder inden for kort tid, men til gengæld overspiser i det små, men ofte.

Det kan for eksempel være aftensmaden, hvor man sjældent rejser sig uden at være overmæt og utilpas, eller alt for store mængder slik hver aften på sofaen.

Til fælles er dog, at du føler, at du ikke er i stand til at stoppe igen, når du først er gået igang.

Til fælles er også, at du kan lære at stoppe.

Hvis du genkender at ende forspist og forkvalmet

Eller gang på gang beslutter at takke nej til kage på arbejde, men alligevel ender med et (eller to) stykker.

Så kender du følelsen af ikke at kunne stoppe dig selv, selvom du gerne vil!

På mit onlineforløb “Successful Eating- tag kontrollen over din spisning tilbage” lærer du netop det!


Kh Ditte

Rygrad som en regnorm?
Mig, mig & MIG