Førstehjælp til julefrokosten

julefrokost strategi vægttab

Godmorgen og rigtigt glædelig 1. Juledag :-)

Nogle gange har man bare lyst til at slappe af og nyde. Sådan en dag har jeg i dag. Vi skal til julefrokost hos min mor og jeg glæder mig til de traditionelle juleretter.

Men jeg ved også, at vi har et stramt juleprogram foran os med mange sammenkomster i træk - og jeg vil gerne undgå mad-tømmermændene, som ofte følger med for store mængder mad.

Derfor har jeg lagt en plan:

  1. Orienter dig godt. Undersøgelser viser, at der er en forskel på, hvordan slanke og overvægtige mennesker går til en buffet. De slanke testpersoner brugte markant længere tid på at få et overblik over udbuddet af mad- og så valgte de deres favoritter. Mens de overvægtige forsøgpersoner sprang lige ud i det og endte med at spise væsentligt mere, fordi de blev overraskede over at se favoritter, som de så også lige skulle smage. Så brug strategien. Orienter dig og udvælg dine favoritter. Spring det over, som kun er nogenlunde lækkert. Gå efter det lækreste du kan finde!

  2. Hold øje med mængderne. Hvis du har mange favoritter, så skær i mængden. Spis en lille smule af hver ret- så har du plads til at smage det hele. Her er undersøgelserne med os igen. De viser nemlig, at vi kun føler, at det er for lille en portion i ganske få øjeblikke- kort tid efter er vi lige tilfredse om vi har fået lidt eller (for)meget.

  3. Mind dig selv om, at du er voksen! Du kan spise tarteletter,fiskefileter og julekonfekt hver dag, hvis du vælger det. Det er ikke sidste gang du smager det- det lover jeg!

Jeg er klar og jeg glæder mig! Jeg håber, at du med din plan i hånden også kan gå nogle dejlige juledage i møde - uden oppustet mave, kvalme og træthed.


Kh Ditte

Har du brug for at forpligte dig?
Det er tid til at starte på en frisk