Rygrad som en regnorm?

Rygrad som en regnorm?

Hvis der er én ting mine kursister har tilfælles, så er det, at de er kompetente.

Jobs, familie og fritidsinteresser fylder deres dage - og de gør det godt.

De er faktisk så kompetente, at jeg ved, at mere end én har spurgt sig selv, hvordan en ellers så kvik kvinde, kan være så dum, når det handler om mad.

Jeg har beskrevet fænomenet før.

Når man er kommet ind i en ond cirkel af slankekure og overspisninger, eller bare har fået en dårlig vane med alt for meget sukker. Så kan det føles som om viljestyrken svigter en, når man gang på gang forsøger at stoppe uden held.

Det kan føles som om man er løbet tør for viljestyrke. Og undersøgelser peger da også på, at man kan tage sig så meget sammen, at man til sidst ikke kan mere og derfor nødvendigvis må falde i.

Det er bare ikke nødvendigvis det der SKAL ske. For vi kan bruge vores viljestyrke på 2 måder. En der udmatter os og gør os sårbare overfor cravings og overspisninger. Og én der ændrer vores hjerne ved at svække de forbindelser der giver os lyst til at spise for meget. Samtidig med, at vi styrker det område, som tager gode beslutninger. Jeg ved godt hvilken metode jeg vælger!

Men for at vælge den skal den jo indlæres.

Det er det jeg lærer mine kursister på onlineforløbet “Successful Eating- tag kontrollen over din spisning tilbage”.

På forløbet lærer du, hvorfor den grad af viljestyrke vi fødes med ikke en livstidsdom, hvor du må affinde sig med sin skæbne som sukkerafhængig sofakartoffel. Men istedet er noget man kan gå helt systematisk igang med at ændre og forbedre.

Faktisk ved du sikkert allerede, at du har viljestyrke!

Du har sikkert op til mange områder af dit liv, hvor du ikke tvivler på dine evner til at få tingene gjort og du ved, at du kan præstere et godt arbejde.

Du kan bare ikke omsætte det til praksis, når det gælder din spisning.

Det er fordi, at der kommer noget andet ind over, når vi taler mad fremfor deadlines. For det er oftest sværere at holde op med noget vi har lyst til, end det er at presse sig selv til at arbejde lidt hårdere.

Det er afhængigheden af sukker, ost og god mad der driller dig. For du kan ikke bruge dine vante strategier og “stramme op” og arbejde hårdere uden at ende med at udmatte din viljestyrke og falde i.

Men du  kan gøre noget nyt.

Det nye vil jeg gerne lære dig.

Du får redskaberne på mit onlineforløb “Successful Eating- tag kontrollen over din spisning tilbage” 


Kh Ditte

Spis IKKE ekstra sundt
Ædeflip, madorgier og overspisninger- er der forskel?